top of page

Elke salesmethode profiteert van Prezentor

De manier waarop met name complexe producten en diensten in de zakelijke B2B markt worden verkocht is onder invloed van economische, technologische en organisatorische ontwikkelingen drastisch veranderd.

In de loop der jaren zijn er vele verkoopmethodieken ontwikkeld: Value based Selling, Account Based Selling, Conceptual Selling, Customer centric selling, SPIN Selling, Target Account Selling, The Sandler Selling System, SNAP Selling, Challenger.... Elke methode heeft zijn sterke en minder sterke kanten, maar ze hebben vrijwel allemaal enkele zaken gemeen: de noodzaak van een perfecte voorbereiding voorafgaand aan een gesprek met prospect of klant én een optimale interactie tijdens het gesprek zelf met als doel het helder krijgen van de behoefte van de prospect of klant om daarmee je propositie en oplossing exact af te stemmen op die behoefte.

PowerPoint is nog altijd het meest gebruikte hulpmiddel om informatie tijdens een sessie met prospect of klant te delen. PowerPoint is een heel geschikt hulpmiddel als je presentaties geeft met een vaststaand begin en eind. Maar als je een interactieve sessie hebt, waar het alle kanten uit kan gaan, dan is PowerPoint al minder geschikt. En misschien wel het grootste gemis in PowerPoint is dat je input van prospect of klant tijdens een sessie niet direct kunt omzetten in (berekende) uitkomsten; denk dan bijvoorbeeld aan een investeringsindicatie, een ROI-berekening, een TCO-berekening of een What-if scenario.

Dit is één van de redenen waarom Prezentor is ontwikkeld. Prezentor is ideaal voor bedrijven en organisaties die tijdens presentatiesessies concreet hun toegevoegde waarde willen kunnen aantonen op basis van input van de (potentiële) klant zonder dat ze heen en weer hoeven te switchen van de ene tool naar de andere. Met Prezentor zend je niet alleen informatie, Prezentor nodigt de (potentiële) klant uit om informatie actief te verstrekken. De potentiële klant ziet direct hoe die informatie leidt tot een heldere, op zijn/haar situatie toegespitste propositie. Ronkende volzinnen om je businesscase te onderbouwen zijn nuttig, maar concrete cijfers zeggen veel meer.

Naast de presentatiefunctie heeft Prezentor ook een erg handige agendafunctie, waarmee je tijdens een sessie -als dat nodig is- snel van het ene naar het andere topic kunt gaan. Kortom: Prezentor faciliteert een flexibele salesdialoog met de (potentiële) klant.

Een zeer praktische en laagdrempelige manier om de voordelen van Prezentor in uw eigen organisatie te ervaren is door te starten met één specifieke toepassing. Het voordeel van deze aanpak is, dat de implementatieduur relatief kort is en de initiële investering gering.

Heeft u een idee voor een mogelijke toepassing? Wij denken graag met u mee.


Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page